Hotelowe restauracje. Dlaczego chętnie z nich korzystamy?
Zastanawiasz się nad weekendowym wyjazdem i spędzeniem czasu z daleka od miejskiego zgiełku? Szukasz miejsca, w którym naprawdę odpoczniesz, a przy okazji zjesz coś dobrego i nie będziesz musiał przejmować się codziennym gotowaniem? Wyjazd z wyżywieniem to doskonała oferta dla tych osób, które chcą maksymalnie wykorzystać czas i wypocząć. Sprawdź, dlaczego ludzie tak kochają jeść w hotelowych restauracjach.
Wyżywienie w hotelu to komfort i wygoda
Planujesz wycieczkę z intensywnym zwiedzaniem lub romantyczny weekend z drugą połówką? A może wyjeżdżasz w interesach i cały Twój pobyt będzie wypełniony pracą? Niezależnie od wariantu Twój czas jest cenny i szkoda tracić go na czynności, których nie musisz wykonywać – np. na robienie zakupów i gotowanie. W dobrych hotelach możesz liczyć na restaurację, w której bez problemu zamówisz:
- śniadanie,
- obiad,
- kolację.
— Restauracja hotelowa to ogromne ułatwienie dla gości, szczególnie rano. Nie muszą wychodzić poza teren obiektu i szukać miejsca, w którym zjedzą smaczne i zdrowe śniadanie. Dzięki temu oszczędzają czas, który mogą później przeznaczyć na zwiedzanie lub relaks podczas zabiegów SPA – wyjaśnia specjalista z Hotelu REMES SPORT & SPA.
Bardzo podobnie wygląda kwestia kolacji. Często po intensywnym dniu ostatnia rzecz, o jakiej marzysz na wyjeździe, to poszukiwanie lokalu, w którym zjesz coś dobrego. A smaczny i pełnowartościowy posiłek zjedzony w przyjemnym wnętrzu czy latem w uroczym ogródku może być dodatkową przyjemnością. Nie małe znaczenie ma również panująca w lokalu atmosfera. W dobrej hotelowej restauracji tworzą ją wystrój, menu i dyskretna oraz pomocna obsługa.
Wreszcie komfort i wygodę zapewni ci możliwość zamówienia specjalnego menu, ułożonego zgodnie z twoimi wymaganiami.
Hotelowa restauracja to wysoka jakość posiłków
Zastanawiasz się, czym różnią się przeciętne restauracje od tych, które znajdują się w hotelach? W drugim przypadku zawsze możesz liczyć na doskonałą jakość. Hotel nie może pozwolić sobie na przygotowanie niesmacznego dania z kiepskiej jakości produktów. To rzutowałoby na opinię całego obiektu. Nie bez powodu hotelowe restauracje uznaje się za jedne z najlepszych na rynku gastronomicznym.
W przypadku dużych hoteli możesz liczyć na naprawdę bogate menu i zawsze świeże produkty. Tego typu miejsca mogą sobie na to pozwolić, ponieważ jeżeli mają komplet gości, to wszystkie produkty schodzą na bieżąco.
Co więcej, w hotelowych restauracjach często pracują mistrzowie kuchni. Ich dania to prawdziwe dzieła sztuki. Znacznie lepiej smakuje posiłek, który dodatkowo doskonale się prezentuje. Można wówczas poczuć się luksusowo.
Restauracja hotelowa – nie tylko dla gości wynajmujących pokoje
Chociaż oferta restauracji hotelowych skierowana jest głównie dla gości nocujących i mają oni zwykle pierwszeństwo rezerwacji, to mogą z niej skorzystać także inni klienci. Często dzieje się tak, jeżeli hotel usytuowany jest w pobliżu głównej drogi przejazdowej. Wówczas jest dobrze widoczny i można szybciej do niego dotrzeć.
Kolacja w wykwintnej restauracji hotelowej to także doskonała okazja do tego, aby uczcić w niej ważne wydarzenie, np. rocznicę ślubu, Walentynki, czy zaręczyny. Można oczywiście połączyć ją z pobytem na miejscu, ale nie ma też takiej konieczności. Warto jednak wcześniej zadbać o rezerwację terminu, aby mieć pewność, że nic nie zaburzy tego wyjątkowego dnia.
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana